lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannusterveiset

Täytyy myöntää että eilen ja vielä tänäänkin allekirjoittanut on ollut hieman kateellinen niille ketkä viettävät parhaillaan juhannusta Suomessa saunoen, valoisuudesta nauttien (koleassa kelissä, mutta sehän on ihan perinteinen kesäsää Suomessa), saunoen, festareilla, saunoen, järven rannalla, saunoen, mökillä...mitä näitä muita suomalaiseen juhannuksenviettoon liittyviä elementtejä nyt on. Mainitsinko jo saunan? Voihan vietävä jos nyt pääsisi oikeen puusaunan löylyihin - pelastuisi tämä juhannus kertaheitolla :D No, ei tämä nyt katastrofaalisin juhannus ole, mutta tuntuu lähinnä pitkältä viikonlopulta jolloin voisi keksiä jotain kivaa tekemistä, koska kalenterin mukaan kerran on keskikesä. Ei merkkiäkään havaitavissa mistään juhannuksista - koita tässä nyt sitten päästä johonkin keskikesäisiin tunnelmiin. Sentään jonkinlaista pientä juhannuksen tuulahtelua olen kuitenkin onnistunut kyhäämään kasaan.

Torstaina meidän kämpillä oli kokkikoulu, leivontakurssi tai mikä kätevä emäntä -kurssi se nyt sitten voisi ollakaan. Opetin nimittäin kämppiksilleni Annalle ja Chrisille miten pyöräyttää korvapuustit ja karjalanpiirakat suomalaiseen tapaan. Meikäläinen siinä sitten selitti ja näytti vaihe vaiheelta molemmat prosessit kun tämä parivajakko istui pöydän toisella puolen kynät sauhuten. Ja tokihan nakitin myös "oppilaat" rypyttämään piirakoita ja muotoilemaan korvapuusteja. Kumpikaan ei osannut ruveta kirjallisesti kuvailemaan karjalanpiirakoiden rypytystä, joten Anna päätyi kuvaamaan siitä pienen videonpätkän. Toivottavasti siitä on jälkikäteen jotain apua - meikäläinenkään kun ei pohjalaisena ole mikään piirakkamestari mitä luomusten ulkonäköön tulee (tosin kyllä ne karjalanpiirakoiksi ovat tunnistettavissa) :D Tänään ei ollut enää ainuttakaan korvapuustia tahi karjalanpiirakkaa jäljellä, joten maku ainakin oli kohdillaan.



Eilen heräsin aamusella sellaiseen ajatukseen, että tänään on PAKKO saada jotain suomalaista ruokaa. Pakastimessa säilötyt ruisleivän palaset otin tietenkin sulamaan, jonka jälkeen lähdin ruokaostoksille. Päädyin keittämään kalakeiton savulohesta, josta tulikin varsin maukas juhannusateria. Kostoksi puuttuvasta juhannustunnelmasta ostin myös pikkuruisen ruukkuruusun ja leipaisin vielä kermaviilipiirakan tuoreista mansikoista ja mustikoista. Vapiskaa te juhannuksettomat saksalaiset! 
Tänään ranskalaiset ystäväiseni lupasivat tehdä lettuja, tai siis ruokalistassa lukee tietenkin Crêpes kun kerran ranskalaisista on kyse. Ja sen verran täytyy ottaa osaa tähän jalkapallotouhuun, että Saksan peli Ghanaa vastaan pitää illalla katsastaa. Jos ennen illan menoja sais tässä vähän jotain kouluhommiakin tehtyä, niin se olis aika bueno.
Eipä muuta kuin mukavaa juhannusta täältä Saksan MM-kisakuplasta! 
P.S. Saunokaa meikäläisenkin edestä.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti