sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Leppoisaa sunnuntaita

Saksan opiskelu jatkuu ja mikäs tässä jatkaessa kun on lähtenyt hyvin käyntiinkin tämä vuoden oleskelu Regensburgissa. Päivät yliopistolla sujahtaa yleensä varsin kivuttomasti ja loppupäivät on suhteellisen lepposia. Turhan paljon läksyjä ei ainakaan meidän B2-ryhmä ole saanut. Koekin meillä oli tosiaan tiistaina, varmaan huomenna saadaan tietää tulokset - jaiks. Keskiviikkona saatiin infoa kurssivalinnoista ja -ilmottautumisista. Se kuulosti kyllä äkkiseltään paljon vaikeammalta kuin mitä se käytännössä toivon mukaan tulee olemaan. Mutta saksalaiset hoitavat monia muitakin asioita niin toivottoman pitkän kaavan ja kaikenlaisten byrokratiatoimenpiteiden kautta, että mitä muuta voi olettaa yliopiston käytännöistä?! Pankkitilin avaaminen on yksi loistavista esimerkeistä - kun antaa semmoisen määrän nimmareita eri papereihin, niin voisi jo kuvitella olevansa vähintäänkin Marlene Dietrich.

Keskiviikkona käytiin porukalla syömässä perinteistä, baijerilaista ruokaa - itsehän nautiskelin Schnitzeliä ja Knöödelin. Täytyy myöntää ettei ollut lainkaan hullumpaa ;) Perjantaina tuumattiin Chrisin kanssa, että seinät alkaa kaatua kämpillä päälle, joten lähettiin muutaman muun vaihtarin ja Michaelan kanssa istuskelemaan oluttupaan ja pelaamaan korttia.

Lauantaina herättiin Chrisin kanssa yhdeksän maissa ja suunnattiin puoli yhdeksitoista rautatieasemalle, josta lähdettin vaihtariporukalla kohti Nürnbergiä. Siellä vierähtikin lauantai-päivä, suurin osa ajasta sujahti paikassa nimeltä Dokumentationszentrum Reichsparteitagsgelände. Siellä tutustuimme Saksan historiaan natsien valtakauden aikana - mielenkiintoista ja masentavaa samanaikaisesti. Iltapäivällä kerettiin vielä käydä syömässä ja tutustua vähän Nürnbergin keskustaan. Täytyy tosin varmaan suunnata takaisin Nürnbergiin joulutorin aikaan - siellä on varmasti tosi nättiä silloin.

Tämä päivä on mennyt sitten leppoisissa merkeissä. Puolenpäivän aikoihin tehtiin Michaelan kanssa pieni kävelylenkki ja sen jälkeen olen koittanut miettiä että pitäsköhän tehdä tänään jotain järkevää. Periaatteessa ei tarvitse tehdä mitään, mutta voisi silti tehdä jotain hyödyllistä jos vain viitsisi - first world problems. Vielä en ole jaksanut tulla mihinkään lopputulokseen, mutta onhan tässä päivää jäljellä. Tosin kun on koko ajan tohinaa, niin yksi lepopäivä ei kyllä ole lainkaan haitaksi. Jaksaa touhuta ensi viikollakin. Ensi viikolla kun pitäisi keritä joku päivä käydä Oktoberfesteillä Münchenissä ja lauantaina olisi sitten retki Walhallaan. Ja eiköhän kalenteriin tule lisämerkintöjä jahka uusi viikko lähtee käyntiin =) 


Dokumentationszentrum

Nürnberg

Nürnberg korkeammalta katsottuna


Auto poikineen - päiväkävelyn kuvasatoa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti