sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Oktoberfestien ja kielikurssin jälkimaininkeja

Aika tuntuu edelleenkin kuluvan täällä uskomatonta vauhtia. Vasta vietettiin sateinen päivä Münchenissä Oktoberfesteillä ja huomenna alkaa varsinainen lukukausi täällä. Kielikurssikin on nyt sitten läpäisty hyvin arvosanoin, joten saan alkaa pakertamaan C1-kursseja. Tällä viikolla tuli muutaman vaihtarikaverin syntymäpäivätkin vietettyä pakertamisen ohessa - ylirasittumista opiskelun takia pitää koittaa välttää viimeiseen asti.
Kämppiksiäkin on tullut pari kappaletta lisää, tosin yksi huone täällä meidän päässä ammottaa vielä tyhjyyttään - saa nähdä kuka siihen asettuu asumaan.

Ainevalinnat tein tuossa alkuviikolla ennen torstain loppukoetta. Päätin, että nyt ensimmäisen lukukauden aikana koitetaan saada kielitaitoa hiottua paremmaksi. Eli kielikursseja luvassa. Keväällä voisi sitten pakertaa enemmän journalistiikan ja vertailevan kulttuurintutkimuksen parissa, joskin niistäkin suoritan pari luentoa kielikurssien ohella nyt talvikuukausina. Suurella mielenkiinnolla odotan kurssien alkamista, vaikkakin tämä intensiivinen kielikurssilla istuminen alkoi viime päivinä hieman puuduttaa mieltä - takalistosta puhumattakaan. Mutta nyt pääseekin sitten jo "oikeasti" opiskelemaan, muidenkin kuin vaihtarien seuraan. Tosin meillä oli niin huippumukava ryhmä ja mukavat opettajat, että sen puoleen oli vähän haikeatkin tunnelmat luokassa kun vika päivä kielikurssista oli ohi. Mutta eiköhän me vaihtarikavereiden kanssa nähdä jatkossa muutenkin :D



Parkkipaikka vain naisille :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti