sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Suomi-teemaa ja maajusseja

Kyllä vain! Teen parhaani, jotta ei-suomalaiset ystäväni saisivat mahdollisimman positiivisen kuvan Suomesta. Koitan myös parhaani mukaan opettaa suomenkielisiä sanoja/fraaseja porukalle. Paras oppilaani on kyllä ehdottomasti amerikkalainen kämppikseni Chris. Appilan pappilan apupapin papupadat Chris taitaa jo todella sujuvasti. Sujuvasta lausumisesta lupasin tarjota huurteisen, eikä mennyt montaa päivää kun seinänaapuri lasetteli kyseisen fraasin kuin vettä vaan - perjantai-iltana olikin sitten palkinnon vuoro kun käytiin istuskelemassa läheisessä metallihenkisessä baarissa. 

Viikko sitten leivottiin Michaelan kanssa sateenkaari-kuppikakkuja naapurin syntymäpäiville. Niistä tuli tosi hyviä - ja hyvännäköisiä. Tällä viikolla jatkoin leipomista tekemällä eilen satsin karjalanpiirakoita. Nekin ovat jo kadonneet aikoja sitten paremppi suihin - suomalainen voittaa aina:D Makuelämys oli saksalais-amerikkalaisesta näkökulmasta täysin outo ja uusi. Kuka nyt keksii sekoittaa ruistaikinan, riisipuuron ja munavoin? No, suomalaiset tietty. Ilmeisesti markkinarakoa olisi karjalanpiirakoille laajemminkin - sen verran positiivista kommenttia suomalainen perinneherkku sai=) 

Hups, kello alkaa lähennellä yhtätoista ja pitäisi tehdä huomiselle läksyt. Ja kirjoittaa tiistain tunnille 300 sanan aine. Tänään oli niin mahtava ilma, että olin melkein pari tuntia kävelylenkillä, jonka jälkeen katsottiin Michaelan kanssa ohjelmaa nimeltä "Bauer sucht Frau". Toisin sanoen saksalaista versiota ohjelmasta "Maajussille morsian". Vaikka ohjelmaformaatti on sama, niin toteutustapa on aika erilainen verrattuna suomalaiseen versioon. Saksalaisessa versiossa on enemmän showta ja draamaa mukana. Hulvattoman hauskaa sitä oli kyllä katsella:'D Joka käänteessä käytetään paljon hidastuksia ja tunnettuja rakkauslauluja. Aika ylihän se menee, mutta Saksa on Saksa - ei vastaavanlainen toteutus olisi suomalaisille lainkaan luonteva. Mutta oli maa mikä tahansa, niin siitä olemme Michaelan kanssa samaa mieltä, että ne maajussit ovat kyllä ehdottoman hulvattomia ja sympaattisia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti