keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Aika rientää - ylihuomenna MM-kiekkoa!!

Viime viikot on olleet varsinaista hulabaloota. Eikä vähiten sen takia, että heti pian pääsiäisloman jälkeen Regensburgissa koettiin pohjalaisten invaasio - sain vieraaksi sukulaisia 16 hengen verran. Siinä oli paikallisella "matkaoppaalla" kaitsemista. Nyt on raskas, joskin hauska viikko takanapäin. Saa keskittyä taas opiskeluun (kunnes MM-kisat alkaa).

Pääsiäinen Passaussa oli mukavan rentouttava. Kelitikin suosivat terassilla istuskelua, joten tovi jos toinenkin vierähti ulkosalla kirjan parissa kahvia siemaillen. Ohjelmassa oli myös päiväreissu Linziin Itävallan puolelle, jossa kävimme Tutankhamon-näyttelyssä, joka olikin varsin mielenkiintoinen katsaus menneeseen. Ja kahvipaussilla piti tietenkin maistaa perinteistä paikan päällä leivottua Linzin torttua. Perinteitä noudattaen värjäsimme myös kananmunia ja etsimme pääsiäispupun piilottamat pääsiäissuklaat.




Sukulaisten vierailun aikana kerkesimme käydä Salzburgissa ja Münchenissä, sekä Garmisch-Partenkirchenissä vähän pienemmällä porukalla. Unohtamatta Walhallaan tehtyä risteilyä Tonavan aalloilla. Salzburgissahan kävin jo viime vuoden puolella, mutta olihan se vehreänä vähän erinäköinen. Münchenissä täytyi urheilufriikkien sukulaisten seurassa piipahtaa olympiapuistossa, jonka jälkeen vierailimme Auer Dult -nimisessä tapahtumassa. Periaatteessa siis jälleen yhdenlainen markkinoiden ja olutfestivaalien sekoitus. Siellä lapsetkin pääsivät muutamiin laitteisiin kieppumaan, kävipä tätikin urheasti lasten seurana keinukarusellissa. Porukan urheilufriikeimmät (ei ehkä enää niin pirteät, mutta sitäkin sisukkaammat sissit) suuntasivat sitten vielä perjantaina ennen lähtöpäivää kohti Garmisch-Partenkircheniä ja sen mäkitorneja. Sumusta huolimatta näimme vuorten huippuja lumirajan yläpuolelle asti. Onhan se Pohjanmaan lakeuksiin tottuneille varsinainen elämys.
Nyt allekirjoittaneella on ollut maanantaista lähtien taas yliopistopainotteinen viikko. Täytyy koittaa saada aikaseksi mahollisimman paljon kun jokakeväinen, kaksiviikkoinen kiekkoseuranta alkaa taas perjantaina. Ja kuten arvata saattaa - täällähän se ei hetkauta ketään saunoi poika tai ei.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti