torstai 15. toukokuuta 2014

Dult on täällä taas!

Viime perjantaina täälä alkoi taas Dult, eli siis se sellainen minikokoinen Oktoberfest, joka kestää ensi viikon sunnuntaihin asti. Pari viikkoa markkinameininkiä täällä Regensburgissa luvassa siis. Itse havahduin perjantaina kämpillä pihalle lähtöä puuhastellessani siihen kun ulkoa alkoi kuulumaan kaameaa meteliä. Ikkunan kun avasin niin kadulla marssi kansallispukuun sonnustautuneita baijerilaisia, muutamat hevoskärryt, torvensoittajia pitkä liuta, ja taisipa jokunen vanha traktorinromukin ohitse ajaa. Koitin vähän ikkunasta käsin kuvailla sen mitä ennätin. Tässä muutamat otokset.



Perjantaina en vielä itse kerinnyt Dultissa vierailemaan (ellei sitä lasketa että kävin yhden suomalaisen kaverini kanssa kävelemässä juhla-alueen ympäri). Perjantaina suuntasin iltasella Alte Mälzereihin hevikeikalle. Kolme kelpo metallibändiä takasivat onnistuneen perjantai-illan. Hevikeikkojen tarjonta on tosin täällä Regensburgissa Tampereen tarjontaan tottuneelle erittäin vaatimatonta. Eli toisin sanoen täällä nämä harvinaiset tilaisuudet kannattaa hyödyntää. 
Lauantaina oli vuorossa kiekkoa, kaverin synttäreitä, Euroviisuja ja pientä paardeilua viisujen jälkeen. Sunnuntaina piti tietenkin mammalle soittaa äitienpäivät ja ruotia pikaisesti ensimmäisen matsin tapahtumat. Tosin ei se äitienpäivänkään matsin lopputulos ollut yhtään sen parempi. Ja voi sitä valituksen määrää kun ruotsalaistuomarit sähelsivät olan takaa - siinä meni kyllä vähäinenkin into nousta ja raahautua maanantai-aamuna puoli yheksäksi yhdelle kevään puisevimmista kursseista! (no, raahauduin kumminkin...) Ja kuinka ollakaan, kukaan ei täälä tunnu tajuavan jos päivä menee pilalle jääkiekon takia. Jos kyseessä olisi jalkapallo ja Saksan turnaus olisi alkanut yhtä murheellisesti, niin se olisi jo suuremman luokan katastrofi. Että antakaa meikäläisen kiekkohihhuloida rauhassa ja esittäkää ees ymmärtävänne niin saatte katsoa sitä pallon potkimista kaikessa rauhassa. Muussa tapauksessa täytyy esittää pienet imitaatiot Sami Hedbergiä mukaillen!

Sami Hedbergin näkemys jalkapallosta :D

Ja sitten koittikin tosiaan maanantai, jolloin suuntasin iltasella vaihtariporukalla Dultiin. Kuudesta lähtien istuskeltiin teltassa, siemailtiin olutta, laulettiin (olipahan muuten viihdyttävä livebändi paikalla!) ja tanssittiin penkeillä. Päästiin myös todistamaan sitä kun lapsia/nuoria kapusi tai ainakin yritti kavuta hieman juhannussalkoa muistuttavan Maibaumin huipulle kilisyttämään kelloa. Täällä Baijerissa Maibaum kulkee tosin nimellä Maibaam ja siitä kipuamissessiosta käytetään nimeä Maibaamkraxln.
Yhdentoista kieppeillä hiipparoitiin kotio ja tiistai-aamuna pääsinkin istuskelemaan jopa mielenkiintoiseksi osoittautuneelle luennolle=) Illan kurssin skippasin, koska Suomi-Saksa -matsia EN voinut skipata. Ja sehän kannatti - palautui hetkellisesti taas usko siihen, että alkusarjasta on mahdollista päästä jatkopeleihin :D Huomenna olisi sitten yks luento, huoneen siivoamista ja kiekkoa luvassa. Loppuun vielä muutama kuva maanantai-illalta.




 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti